Најдете го најдобриот брокер за вас

Посветени сме на трговците да им донесеме непристрасни прегледи на брокерите за да им помогнеме да ги најдат најдобрите брокери Forex, бинарни опции и размена на криптовалути за нивните потреби за онлајн тргување.

Имаме многу длабински прегледи на брокерите, оценки и практична алатка за споредба за да им помогнеме на трговците брзо и лесно да ги идентификуваат најдобрите брокери за нивните индивидуални потреби.

50%
де Банус
*Вашиот капитал може да биде изложен на ризик
Инвестирањето во опции за Forex, CFD и FX вклучува значителен ризик од загуба и не е погодно за сите инвеститори.
 • Минимален депозит за влез
 • бесплатна демо сметка
 • Многу наставни алатки
$ 10.000
бесплатни виртуелни
*Вашиот капитал може да биде изложен на ризик
Инвестирањето во опции за Forex, CFD и FX вклучува значителен ризик од загуба и не е погодно за сите инвеститори.
 • Повеќе од 100 средства за тргување
 • Брзи повлекувања
 • Платформата де алта tecnologia premiada
$ 100.000
бесплатни виртуелни
*Вашиот капитал може да биде изложен на ризик
Инвестирањето во опции за Forex, CFD и FX вклучува значителен ризик од загуба и не е погодно за сите инвеститори.
 • Голем избор на инструменти за тргување
 • Повеќекратни прописи
 • Разни меѓународни награди
Видете ги сите брокери

Осврти на брокер за тргување

Нашиот тим проучуваше стотици брокери и ви ги носи највиталните информации во компактна, но сепак детална анализа за да ви помогне да донесете информирана одлука да ги изберете најдобрите тргувачки брокери за вашите индивидуални потреби.

Што се тргување брокери?

Брокерот за тргување е посредник кој им овозможува на клиентите да купуваат и продаваат инструменти за тргување за мала провизија. Тие им обезбедуваат на трговците и инвеститорите пристап до платформи за да можат да тргуваат на различни пазари како што се девизен курс, акции, стоки, Криптроми, Фјучерси, индекси, метали, енергии, опции, обврзници, ETF, CFD итн. кои нудат комбинација на финансиски инструменти.

Покрај обезбедувањето трговски сметки и платформи, овие брокери често обезбедуваат различни брокерски услуги, вклучувајќи едукативни материјали, алатки за тргување, анализа на пазарот, апликации за тргување, платформи за социјално тргување и многу повеќе.

 

Како да тргувате преку Интернет?

Онлајн тргувањето вклучува инвестирање во финансиски производи со користење на платформа за тргување обезбедена од брокерска фирма која ќе понуди различни различни пазари и средства.

Кога тргувате преку Интернет, купувате (долго) или продавате (намалете) финансиски инструменти и шпекулирате дали цените ќе се зголемат или намалат за да се обидете да профитирате од движењата на пазарот. Брокерот делува како посредник помеѓу трговецот и пазарите на кои тие тргуваат.

Онлајн тргувањето е лесно достапно, секој со интернет конекција може да отвори брокерска сметка и да тргува онлајн преку десктоп, веб и мобилни платформи за електронско тргување.

Како е регулиран Forex пазарот?

Пазарот на Forex е регулиран со закон во многу земји низ светот. Ова е неопходно за да се намали веројатноста за измама од страна на брокерот Forex и да се заштити капиталот на инвеститорите.

За да влезе на меѓубанкарскиот пазар, брокерот треба само да се регистрира како организација која нуди финансиски услуги.

Односно, лиценцирањето на брокерите на Forex не е задолжително. Но, брокерите кои планираат да работат чесно бараат да добијат лиценца, бидејќи на корисниците им дава гаранција за доверливост и заштита.

Навистина, за да добие лиценца, брокерот треба да исполни неколку тешки услови: да помине соодветна верификација, да организира фонд за компензација, да одржува транспарентни извештаи итн. Лиценците за брокер се поделени на неколку нивоа.

Прво ниво

Комисија за размена на деривати на САД (CFTC) и Национална асоцијација за фјучерси на САД (NFA). Овие се најпребирливите организации, тие строго ја регулираат работата на нивните брокери, така што брокерите со такви лиценци се најсигурни.

Второ ниво

Финансиското регулаторно тело на ОК (FSA) и Австралиската комисија за хартии од вредност и инвестиции (ASIC). Овде, условите за издавање лиценца се малку полесни, но генерално е многу тешко да се добие.

трето ниво

Комисија за хартии од вредност на Кипар (CySEC) и Управа за финансиски услуги на Малта (MFSA). Известувањето е поедноставно, а целокупната контрола е послаба за овие организации. Сепак, нивните лиценци се издаваат само на доверливи брокери.

четврто ниво

Комисијата за финансиски услуги на Британските Девствени Острови (FSC BVI) и Меѓународната комисија за финансиски услуги на Белизе (IFSC). Овие организации не бараат брокер во сопственото претставништво, туку вршат редовни ревизии.

Петто и шесто ниво

Управата за финансиски услуги на Сејшелите (SFSA) и Финансиската регулаторна управа на островите Сент Винсент и Гренадини (SVG FSA). Тие се карактеризираат со поедноставен систем за лиценцирање и намалено ниво на контрола.

Овие регулатори се дадени како пример; всушност, ги има многу повеќе. Најдобрата опција е да изберете брокер чии активности се регулирани од организации од ниво 1 до 4; тие се најсигурни.

Но, има уште еден детал. Територијално, регулаторот има правна сила само на границите на својата земја. Тоа значи дека ако, на пример, жител на Европската унија работи во ЕУ, само регулаторите на ЕУ можат да го заштитат.

Што е доверлив брокер?

При изборот на брокер на Forex, важно е да не станете жртва на измамник, таканаречената „куфичка продавница“ или компанијата „нема адреса“.

За да ви помогнеме да ја откриете разликата помеѓу бескрупулозниот и доверлив брокер, идентификувавме неколку знаци на бескрупулозниот брокер и доверлив брокер:

доверлив брокер измамници
Информациите за компанијата ги означуваат сите добрите и лошите страни; брокерот работи и со почетници и со искусни трговци Претпочитам да работам со трговци почетници, многу промотивни материјали за почетници
Провизиите и распространувањата се јасно наведени Скриени провизии и плаќања
Без лизгање или дефект Проблеми со активно скалпирање, замрзнување на серверот, чести лизгања
Услугата за клиенти е агилна, консултантите се добро квалификувани Поддршката за корисници е тивка, не е можно брзо поправање
Повлекувањето на средствата се врши навремено Повратните информации од клиентите секогаш имаат проблеми со повлекување средства
Компанија со долга историја, голема капитализација, лиценца и голем број позитивни критики Компанијата е неодамна создадена, потеклото и големината на одобрениот капитал не се познати, лиценцата не е објавена, коментарите на клиентите се негативни или коментарите се позитивни, но се напишани како да се „карбон копија“

Avatrade Social Trading

Брза регистрација

AvaTrade е дел од нашата листа на најдобри платформи за социјално тргување бидејќи на трговците им нуди повеќе директни и индиректни платформи за социјално тргување.

91%
ПОНТУАЧÃО
РЕЗИМЕ

AvaTrade е дел од нашата листа на најдобри платформи за социјално тргување бидејќи на трговците им нуди повеќе директни и индиректни платформи за социјално тргување.

AvaTrade соработува со некои од најдобрите даватели на сигнали во светот за да се осигура дека трговците можат да ги следат најдобрите трговци каде и да се.

Тие исто така нудат самонасочено тргување на интуитивни платформи за тргување на широк опсег од преку 250 инструменти за тргување, вклучувајќи девизен курс, CFD и криптовалути.

Платформите за социјално тргување AvaTrade вклучуваат:

Mirror Trader - Уживајте во рачно, полуавтоматско или автоматско тргување следејќи ги вашите претпочитани даватели на сигнали. Можете исто така да копирате алгоритамски стратегии за тргување развиени од искусни трговци заедно со водечки програмери.

ZuluTrade — Изберете од голем број даватели на сигнали, рангирани со користење на различни практични параметри, вклучувајќи максимално повлекување и просечна профитабилност.

AvaTrade е еден од најголемите светски онлајн брокери во однос на обемот на тргување. Тие се регулирани во 6 импресивни јурисдикции вклучувајќи ги Европа, Австралија и Јужна Африка. Нејзините регулаторни лиценци опфаќаат 5 континенти. Ова осигурува дека можете да правите безбедни и безбедни занаети во сеопфатната трговска средина што ја обезбедуваат.

AvaTrade нуди разновидни различни платформи за социјално тргување заедно со конкурентни такси, водечка трговска инфраструктура во индустријата и одлична поддршка за клиентите.

Поради овие причини и повеќе, тие лесно стануваат наши најдобри платформи за социјално тргување.

ПОЗИТИВОС
 • Повеќе од 250 инструменти за тргување
 • Повеќе платформи за социјално тргување
 • Бесплатни алатки и индикатори за тргување
 • Регулатива во 6 јурисдикции
 • одлична корисничка поддршка
 • Бесплатна демо сметка
НЕГАТИВНО
 • Минимален депозит од $100

Сите трговци со девизен курс треба да ги проценат следните фактори:

Параметри за тргување: Deve haver um grande número de ativos por onde escolher, com muitos prazos de validade diferentes para escolher. Deveria haver pelo menos dois instrumentos различни по есколерот, embora muitos corretores ofereçam mais do que isso.

 

Идиоми да Платформа: Isto será mais importante do que alguns do que outros. Todas as plataformas são fornecidas em inglês, mas as opções linguísticas adicionais podem variar muito. Верификација на „веб-страницата“ еа платформа на саемот за вечера не е идиома нативо.

 

Депосито минимо: qual é o custo para começar несовесен? Поправете ги даноците на комбранот за негативни работи, ако сакате да ги дополнувате основните депозити за објавените услуги за незначајни. Депонирајте минимо медио е 10 долари од 300 УСД. Qualquer montante que exceda isto é konsiderrado acima da média.

 

Опции за банкарство: Твојот банкарски метод претпочитано се нуди? Ова прашање треба да се одговори на почетокот на процесот на евалуација, бидејќи ако не, ќе треба да барате друг брокер.

 

Бонуси и промоции: Од монтантите на bônus até 100% s ofo oferecidos por alguns корективи. Estes virão com condições que devem ser cumpridas antes de fazer uma retirada. Mesmo assim, os bônus e outras promoções podem dar um bom impulso aos fundos da conta.

 

Апооо клиенте: Ум гестор де кадикадо е најавено, ако имате трговци, ако имате трговци, клиент е апоио ао. Како што се сметаат за најпопуларни вклучувања на методи во делот на диспозиција како хора на трајност, како и quais o apoio е престадо.

Како есколхас де коректори достапни ќе вклучуваат и нови и основани компании. Многу од нив се регулирани, додека некои не можат да се поради нивната локација.

Докажан факт е дека оние кои работат со одличен брокер имаат тенденција да заработуваат најмногу и да искусат најмалку проблеми.

Иако можеби сте возбудени да започнете, има многу придобивки од одвојувањето време за да го изберете најдобриот. коректор на Forex.

Што е пазарот на девизен курс?
Ова е девизен пазар кој ги обединува финансиското работење на сите банки и меѓународни организации. Најголемиот економски систем во светот е достапен за секого.
Како да започнете со тргување на Forex?
Бидејќи поединецот не може да стане учесник на пазарот, трговецот треба да се регистрира кај брокер на Forex. Брокерот му обезбедува на трговецот терминал за тргување, алатки за тргување и сите можности за тргување со Forex.
Дали има некои пасивни опции за приход од Forex?
Да. Трговецот може да инвестира средства со минимален ризик во PAMM/LAMM сметки, со кои управуваат професионални играчи на пазарот. Постојат и други карактеристики како што се управување со доверба и услуги за тргување со копии.
Колку е безбеден пазарот на девизен курс?
Бидејќи тргувањето се врши според видот на маржата, секогаш постои ризик и првично тој е доста висок. Но, брокерите нудат голем број ефективни можности за диверзификација на ризикот, на пример портфолија на PAMM. Исто така, итни средства за компензација.
грешка: